Share |

en de it rs

Goran Popović Bruno

+381 64 290 2073

popovicgoran@hotmail.com

 

 

Rafting i splavarenje Srbija » POSETITE U SRBIJI

POSETITE U SRBIJI

Pored prelepih reka i divne prirode u kojoj uživamo upražnjavajući splavarenje, Srbija ima još mnogo toga čime bi se mogla pohvaliti. Teško je sve nabrojati u nekoliko rečenica i stranica, ali ćemo se potruditi da  vam približimo neke od najlepših destinacija i događaja. Čarobna priroda, vrhunska hrana, rakija kao nacionalno piće, živopisna i zanimljiva istorija, zvuci trube, narodna nošnja i druželjubivi ljudi samo su deo turističke ponude i nacionalnog blaga zemlje Srbije.

                 

U Srbiji se svake godine tradicionalno održavaju razne manifestacije koje privlače kako lokalno stanovništvo tako i posetioce iz inostranstva. Svojim zanimljivim programom i sadržajem izuzetno su posećene i interesantne turistima. Neke od najposećenijih i najzanimljivijih manifestacija su „Dragačevski sabor trubača“ u Guči, „Kupusijada“ u Mrčajevcima, „Pršutijada“ u Mačkatu, „Dani vina i meraka“ u Nišu, „Tortijada“ u Jagodini, „Slaninijada" u Kačarevu, Međunarodni teniski turnir „Serbia Open“ u Beogradu, „Disovo proleće“ u Čačku, „Gitarijada“ i „Moto skup “ u Zaječaru, „Pasuljada “ u Kraljevu, „Roštiljada“ u Leskovcu, „Beogradska trka kroz istoriju“ u Beogradu, „Uspon na Midžor“ na Staroj Planini.

   

Pored ovih manifestacija, preporučujemo da obiđete prelepe destinacije bogate izuzetnom prirodom i antropogenim vrednostima. Izuzetnu istorijsku i kulturnu vrednost čuvaju Fruškogorski manastiri i takozvana „Srpska Sveta Gora“ odnosno Ovčarsko Kablarska klisura koja broji oko 12 manastira u svom prelepom prirodnom okruženju koji svaki za sebe pričaju svoju istorijsku priču. 


Neverovatni prizor predstavljaju i utvrdjeni gradovi i ostaci tvrđava koji datiraju još od antičkih vremena i koje su ostale čitave i nakon brojnih ratova, Petrovaradinska, Smederevska i Niška tvrđava kao i Kalemegdanska tvrđava u Beogradu.

Rimska zaostavština i ostaci rimskih gradova mogu se videti u Sirmijumu pored Sremske Mitrovice, Medijana kod grada Niša, Caričin Grad kod leskovca, Gamzigrad kod Zaječara, Viminacijum kod Požarevca i u glavnom gradu Srbije Beogradu – Singidunumu.

Srbija se može pohvaliti velikim brojem izvorišta tople i hladne mineralne vode kao i prirodnim bogatstvom lekovitog blata. Osim velikog broja banja sa vodenim bogatsvima ističu se i vazdušne banje koje su zbog povoljnih klimatskih uslova i geografskog položaja, proglašene i za klimatska lečilišta. I oni koji nemaju zdravstvene probleme i potrebe za klimatskim lečilištama i mineralnim vodama, u prelepe prirodom okružene banje u Srbiji dolaze zbog odmora, duhovnog mira i uživanja. Neke od najposećenijih banja su Ovčar Banja, Sokobanja, Vrnjačka Banja, Mataruška Banja, Banja Selters, Banja Trepča ....

 


      

 

 


© 2007 - 2023 SerbiaRafting.com