Share |

en de it rs

Bruno Raft - Vaši domaćini

Goran Popović Bruno
+381 64 290 2073

popovicgoran@hotmail.com
Nataša Trikoš
+381 60 160 3393

natasatrikos@gmail.com

www.serbiarafting.com

Такође промовиши своју страницу

 

Da li ste ikada bili na raftingu ?
Da, ja sam profesionalac !
Jesam, nekoliko puta i bilo mi je odlično !
Jesam ali nisam oduševlejen/a ...
Ne, ali jedva čekam da probam !
Ne i nemam želju da probam ....
  
Free polls from Pollhost.com

 

Rafting i splavarenje Srbija » Posetite u Srbiji

Zanimljivosti koje bi trebalo posetiti u Srbiji

 

                  Pored prelepih reka i divne prirode u kojoj uživamo upražnjavajući splavarenje, Srbija ima još mnogo toga čime bi se mogla pohvaliti. Teško je sve nabrojati u nekoliko rečenica i stranica, ali ćemo se potruditi da  vam približimo neke od najlepših destinacija i događaja. Čarobna priroda, vrhunska hrana, rakija kao nacionalno piće, živopisna i zanimljiva istorija, zvuci trube, narodna nošnja i druželjubivi ljudi samo su deo turističke ponude i nacionalnog blaga zemlje Srbije.

   U Srbiji se svake godine tradicionalno održavaju razne manifestacije koje privlače kako lokalno stanovništvo tako i posetioce iz inostranstva. Svojim zanimljivim programom i sadržajem izuzetno su posećene i interesantne turistima. Neke od najposećenijih i najzanimljivijih manifestacija su „Dragačevski sabor trubača“ u Guči, „Kupusijada“ u Mrčajevcima, „Pršutijada“ u Mačkatu, „Dani vina i meraka“ u Nišu, „Tortijada“ u Jagodini, „Slaninijada" u Kačarevu, Međunarodni teniski turnir „Serbia Open“ u Beogradu, „Disovo proleće“ u Čačku, „Gitarijada“ i „Moto skup “ u Zaječaru, „Pasuljada “ u Kraljevu, „Roštiljada“ u Leskovcu, „Beogradska trka kroz istoriju“ u Beogradu, „Uspon na Midžor“ na Staroj Planini.

                  Pored ovih manifestacija, preporučujemo da obiđete prelepe destinacije bogate izuzetnom prirodom i antropogenim vrednostima. Izuzetnu istorijsku i kulturnu vrednost čuvaju Fruškogorski manastiri i takozvana „Srpska Sveta Gora“ odnosno Ovčarsko Kablarska klisura koja broji oko 12 manastira u svom prelepom prirodnom okruženju koji svaki za sebe pričaju svoju istorijsku priču.

                  Neverovatni prizor predstavljaju i utvrdjeni gradovi i ostaci tvrđava koji datiraju još od antičkih vremena i koje su ostale čitave i nakon brojnih ratova, Petrovaradinska, Smederevska i Niška tvrđava kao i Kalemegdanska tvrđava u Beogradu.

     Rimska zaostavština i ostaci rimskih gradova mogu se videti u Sirmijumu pored Sremske Mitrovice, Medijana kod grada Niša, Caričin Grad kod leskovca, Gamzigrad kod Zaječara, Viminacijum kod Požarevca i u glavnom gradu Srbije Beogradu – Singidunumu.

      Srbija se može pohvaliti velikim brojem izvorišta tople i hladne mineralne vode kao i prirodnim bogatstvom lekovitog blata. Osim velikog broja banja sa vodenim bogatsvima ističu se i vazdušne banje koje su zbog povoljnih klimatskih uslova i geografskog položaja, proglašene i za klimatska lečilišta. I oni koji nemaju zdravstvene probleme i potrebe za klimatskim lečilištama i mineralnim vodama, u prelepe prirodom okružene banje u Srbiji dolaze zbog odmora, duhovnog mira i uživanja. Neke od najposećenijih banja su Ovčar Banja, Sokobanja, Vrnjačka Banja, Mataruška Banja, Banja Selters, Banja Trepča ....

       Moramo spomenuti još i vrhunske spomenike prirode kao što su Dolina Jorgovana, Slapovi Sopotnice i Đavolja Varoš koji samom svojom lepotom očaravaju, a ono što ih čini još atraktivnijim jesu bajkovite priče koje se za njih vezuju.

 


© 2007 - 2017 SerbiaRafting.com