Share |

en de it rs

Bruno Raft - Vaši domaćini

Goran Popović Bruno
+381 64 290 2073

popovicgoran@hotmail.com
Nataša Trikoš
+381 60 160 3393

natasatrikos@gmail.com

www.serbiarafting.com

Такође промовиши своју страницу

 

Da li ste ikada bili na raftingu ?
Da, ja sam profesionalac !
Jesam, nekoliko puta i bilo mi je odlično !
Jesam ali nisam oduševlejen/a ...
Ne, ali jedva čekam da probam !
Ne i nemam želju da probam ....
  
Free polls from Pollhost.com

 

Rafting i splavarenje Srbija » Bezbednosna pravila / oprema

Bezbednosna pravila / oprema

 

 

              Jako je bitno da vas upoznamo sa pravilima koje propisuje „Brunoraft“ klub kako na divljim rekama tako i na jezeru u Međuvršju, njljubaznije vas molimo da pravilnik dobro pročitate pre nego što izaberete destinaciju :

                 

                                                          PRAVILNIK

                                    ZA RAFTING NA DIVLJIM VODAMA

 

1.Pre ulaska u čamac, skiper će vam dati uputstva o ponašanju u čamcu za vreme samog ratinga. Molimo vas da slušate vrlo pažljivo!!!!

2. Sigurnost je svačija odgovornost. Skiperi će vam objasniti osnovna pravila ponašanja kako bi sprečili moguće neželjene događaje. Ukoliko ste sumnjičavi, prvo pitajte, pre nego što napravite željeni korak. Nemojte stajati u raftu. Vesla su isključivo za veslanje; molimo vas rukujte sa njima pažljivo-isključivo namenski.

 

3. Bilo koji specijalni zahtev (zdravstveni problemi.....) obavezno saopštiti skiperu pre započetog raftinga i konsultovati se sa njim.

 

4. Svi članovi moraju na sebi imati odgovarajuću opremu što će skiperi proveriti pre ulaska u čamac. Bruno raft poseduje i nudi svu opremu potrebnu za očuvanje bezbednosti i udobnijeg raftinga. Oprema uključuje: OBAVEZAN sigurnosni prsluk! OBAVEZNU kacigu! Neoprensko odelo i neoprensku obuću.

 

5.Svi učesnici raftinga moraju biti dobri plivači!!!!

 

6.U čamac učesnici raftinga mogu uneti svoje lične stvari (mobilni telefon,dokumenta,video kamere i foto aparate i slično ISKLJUČIVO NA VLASTITU ODGOVORNOST i sami o njima brinuti – u slučaju kvašenja i bilo kojih drugih nezgoda)

 

 

 7. U RAFTINGU SE UČESTVUJE ISKLJUČIVO NA VLASTITU ODGOVORNOST UČESNIKA!!!! Svaki učesnik pre raftinga mora ostaviti potpis kojim potvrđuje učešće u raftingu na vlastitu odgovornst!!!!

8. Konzumacija alkohola je strogo zabranjena neposredno pre početka vožnje, tokom vožnje i na pauzi ! ! !

Stručno objašnjenje (pored zdrave logike da alkohol inače utiče na na psihofizičku sposobnost ljudi):

 

U slučaju ispadanja iz čamca se može desiti da učesnik mora u HLADNOJ vodi provesti duže vreme dok ne stigne pomoć. Ukoliko dođe u takvu situaciju, telo se bori protiv rashlađivanja tako što se krvni sudovi kontrahuju (skupljaju). Alkohol širi krvne sudove i na taj način ometa normalan proces borbe protiv rashlađivanja. Tada se pored drugih problema mogu očekivati moždani i srčani udar. Svakako sa završetkom dnevne vožnje prestaje važenje svih pravila u vezi sa raftingom pa smo zato odlučili da po jedno piće za svakog učesnika raftinga stavimo na račun kluba. Hrana i piće se odlično nadovezuju na rafting, što često preraste u odličnu zabavu.

 

 

 

 

 


© 2007 - 2017 SerbiaRafting.com